• Nederlands
  • Engels

Lifestyle programma

Ter voorbereiding op een ingreep, waarbij het bewezen effect groter is bij een lager het gewicht en BMI, wordt het HC@Home lifestyle programma ingezet.

De behandelaar adviseert de patiënt om in de aanloop naar de ingreep het HC@Home lifestyle programma in te zetten. De patiënt ontvangt de smartphone met de speciale HC@Home applicatie die communiceert met de aangesloten meters, in dit geval de weegschaal en hartslagmeter. De patiënt maakt onder begeleiding afspraken over de te bereiken doelen op gebied van gewicht en ontvangt een beweegadvies dat past bij zijn of haar persoonlijke situatie. Het advies bestaat uit het aantal keer per week dat patiënt moet bewegen, de duur van de activiteit en het hartslagdoel. Om te zien welke inspanning de patiënt tijdens de activiteiten levert, wordt een hartslagmeter draadloos gekoppeld aan de smartphone. Die hartslagmeter wordt om de arm gedragen tijdens het verrichten van de activiteit.

De patiënt meet op de afgesproken dagen zijn gewicht en hoeft zelf, zowel voor het gewicht als voor de activiteiten, geen gegevens in te voeren. Op de smartphone geeft de patiënt middels de app aan welke meting hij of zij wil doen en volgt de instructies. De meetresultaten worden na de meting via de smartphone direct verzonden naar de beveiligde website.

De patiënt kan de resultaten terugzien in de app op de smartphone en op de persoonlijke pagina op de website. De arts en/of verpleegkundige kan de resultaten ook raadplegen via de site. De zorgprofessional kan de patiënt vanaf de site een bericht sturen of via de beeldbel app op de smartphone contact met de patiënt opnemen wanneer dat nodig is. Op deze manier bereidt de patiënt zich gericht voor op een behandeling met een aantoonbaar beter resultaat.