• Nederlands
  • Engels

Telemonitoring programma

Bij patiënten met een chronisch ziekte, zoals chronisch hartfalen, is het belangrijk alert te zijn op veranderingen van de lichamelijke conditie om ervoor te zorgen dat de patiënt op tijd in contact komt met een arts of verpleegkundige. De zorgprofessional kan, wanneer deze meent dat de patiënt baat heeft bij het zelf actief in de thuisomgeving monitoren van zijn of haar gezondheidssituatie, een telemonitoring programma aanbieden.

Door dagelijks, als patiënt met een chronische ziekte, actief op signalen (bijvoorbeeld gewichtstoename) te monitoren, kunnen klachten tijdig worden behandeld en ziekenhuisopname mogelijk worden voorkomen. Met HC@Home kan de patiënt thuis, dagelijks of een of meerder keren per week, de afgesproken waarden meten.

Een smartphone met de speciale HC@Home applicatie communiceert met de meter die, het gewicht, de bloeddruk, het hartritme en/of het zuurstofgehalte in het bloed, meet en stuurt de metingen door. De patiënt hoeft niet zelf de gegevens in te voeren, dit gebeurt automatisch. Op de smartphone geeft de patiënt middels de app aan welke meting hij of zij wil doen en volgt vervolgens de instructies. De meetresultaten worden na de meting via de smartphone direct verzonden naar de beveiligde website.

Zelf kan de patiënt de metingen terugzien in de app op de smartphone en op de persoonlijke pagina op de website. De arts en/of verpleegkundige kan de resultaten ook raadplegen via de site. De zorgprofessional kan de patiënt vanaf de site een bericht sturen of via de beeldbel app op de smartphone contact met de patiënt opnemen wanneer dat nodig is. Ook kan de patien op dezelfde wijze contact opnemen met de zorgprofessional.