• Nederlands
  • Engels

Ervaringen

Dhr. S. Seigers uit Lemele, gebruikte de telemonitoring oplossing

Prima dienst. Zo heb je controle over jezelf, en wordt er meegekeken.


Dhr. J. Ottenhof uit Wapenveld; gebruikte de tele-revalidatie oplossing

Telemonitoring bevalt mij uitstekend. Het geeft een duidelijk overzicht van de activiteiten en de daaraan bestede tijd. Juist de variatie daarin werkt buitengewoon stimulerend.

Daarnaast geeft de werkwijze een duidelijk inzicht in de hartslag en kan men altijd voor zichzelf nagaan in hoeverre het (subjectieve) gevoel van inspanning overeenkomt met de objectieve meetgegevens.


Mw. M. Neefjes uit Kraggenburg; gebruikte de telemonitoring oplossing

"De telemonitoring is mij prima bevallen. Het idee dat er mensen met je mee kijken in toch een roerige situatie. Van de een op andere dag staat je leven toch wel op zijn kop. Je hele levenssituatie en levenswijze moet omgegooid worden.

Door middel van de telemonitoring kijkt er toch iemand mee. Het wegen en bloeddruk meten is heel simpel. Het geeft een piepje als de batterij van de telefoon leeg raakt. En geeft zelfs een piepje als je je nog niet gewogen en gemeten hebt. Dit is mij gelukkig maar een keer overkomen op een zondagmorgen. Ja op de andere dagen ben je meestal wel op tijd uit bed. Dus dat gebeurt je dus ook maar een keer! En als er iets is wordt er contact met je opgenomen. Heel simpel dus allemaal"


Mw M. IJssel uit Zwolle; gebruikte de tele-revalidatie oplossing

“Ik vond het een uitdaging en leuk om mee te doen aan de pilot met de beweegtelefoon. Dit omdat ik er bewust van moest worden, dat ik meer moest bewegen voor mijn gezondheid. Was nl. nogal moe als ik van mijn werk kwam, en van sporten kwam ook niets terecht. Werk was een uur rijden, en de bank was mijn beste vriend, alom motivatie om te bewegen was ver te zoeken. Nu ik in de ziektewet zat en kon mij hier op storten. Hartrevalidatie en daarnaast meer bewegen.Omdat je de eigen resultaten ook nog kunt bekijken, gaf het voor mij een kik dat ik goed bezig was.

De telefoon is handig in gebruik, en je kunt kiezen tussen verschillende activiteiten. Ik werd er door gestimuleerd, om meer de fietste pakken en het bewustwording kwam ook. Toen de pilot was afgelopen, weer aan het werk moest, begon voor mij de uitdaging. Ik heb me opgegeven bij een sportschool, kom meer van mijn bank af, pak meer de fiets, ga regelmatig wandelen en ben mij er bewuster van geworden dat bewegen erg goed is voor mijn gezondheid.”


Dhr J. van der Sommen uit Ommen; gebruikte de tele-revalidatie oplossing

“De revalidatie na de operatie verliep voorspoedig. Aan het eind van programma werd mij gevraagd of ik mee zou willen werken aan een test van een half jaar, waarbij je een beweeg-meter moest dragen terwijl je bijvoorbeeld aan het wandelen of sporten was. Voor mij was de drijfveer de zogenaamde “stok achter de deur”. Ik begon met wandelen. In het begin ging dit moeizaam: korte stukjes, waarbij ik ook nog eens kortademig was. Geleidelijk aan kreeg ik de smaak te pakken: door het dagelijks wandelen ging mijn conditie met sprongen vooruit. De afstanden werden langer en het tempo werd hoger. Inmiddels is de test alweer ongeveer een half jaar afgelopen. Maar, het wandelen in hoog tempo is gebleven.

Zonder het meedoen aan de test betwijfel ik of ik zo ver was gekomen. Mijn herstel en de motivatie om aan mijn gezondheid te blijven werken heeft door het enthousiasme van het revalidatieteam absoluut een duwtje in de rug gekregen!

Angela Nieuwveld, leidinggevende Isala Leef- en beweegcentrum Zwolle

“Een Beweegmeter is bij uitstek geschikt om patiënten gemotiveerd te houden om voldoende in beweging te blijven. Het is een mooi steuntje in de rug. Zien wat je bereikt stimuleert en motiveert om vol te houden, want gedragsverandering is moeilijk en kost tijd. Als professional, met inzage in de meetgegevens, kunnen we op deze wijze patiënten langer coachen.”