• Nederlands
  • Engels

Over HC@Home

HC@Home komt voort uit een start-up van de Universiteit Twente en is opgericht in 2014. HC@Home is gevestigd op het Health Innovation Park in Zwolle. Een omgeving die aansluit bij de ambitie van HC@Home; innovatie die leidt tot betere zorg en behandeling in de omgeving van de patiënt.

Patiënten, zorgorganisaties, zorgverzekeraars en overheden zoeken naar nieuwe mogelijkheden van zorgverlenen om daarmee iets te doen aan het personeelsprobleem in zorg en de kosten per patiënt omlaag te brengen, terwijl de kwaliteit van zorg hoog blijft en de dienstverlening aansluit bij datgene wat de patiënt nodig heeft.

De basis van HC@Home is de meegeleverde of eigen smartphone met daarop de speciale HC@Home app. De patiënt meet met de meegeleverde apparatuur de afgesproken waarden en wordt daarbij met tekst en spraak geïnstrueerd via de app op de smartphone. Na de meting stuurt de meegeleverde apparatuur de meetgegevens draadloos naar de smartphone. De smartphone stuurt de meetgegevens vervolgens draadloos door naar de beveiligde website. De meetwaarden zijn voor de patiënt zichtbaar op de smartphone en in het HC@Home portaal op de computer van de patiënt en de zorgprofessional.

Wanneer een zorgprofessional HC@Home aan zijn of haar patiënten wil aanbieden wordt het HC@Home portaal voor gebruik gereed gemaakt en ontvangt de zorgprofessional en zijn of haar team uitleg over de applicatie. Tevens kijkt HC@Home, met de zorgprofessional, naar het wenselijke zorgpad voor de voorgestelde patientengroep. Immers, inzetten van zorg en behandeling thuis vervangt een deel van de zorg of behandeling in het ziekenhuis.

HC@Home wordt als abonnement aangeboden. De kosten van het abonnement, die mede de hardware omvatten, kunnen worden vergoed door de zorgverzekeraar. HC@Home is voor telemonitoring een van de vier preferred aanbieders van zorgverzekeraar Zilveren Kruis.

Het HC@Home systeem is bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg geregistreerd als een klasse I medisch hulpmiddel onder nummer NL-CAOO2-2014-32838.

HC@Home verwerkt persoonsgegevens. Het verwerken gebeurt zoals beschreven in de privacy verklaring.