• Nederlands
  • Engels

Over HC@Home

HC@Home geeft patiënten met een chronische ziekte zelf de regie in een deel van de behandeling met behulp van een gebruiksvriendelijke oplossing voor gebruik in de thuissituatie. In de eigen omgeving werken aan de gezondheid, met supervisie op afstand, geeft de patiënt volledige flexibiliteit activiteiten te ontplooien die aansluiten bij de persoonlijke situatie en voorkeuren.

HC@Home is opgericht in 2014 en is gevestigd op Het Health Innovation park.

Sinds begin 2016 zijn wij lid van het health Innovation park in Zwolle.


Welke diensten?

Afhankelijk van het programma worden dagelijks één of meer verschillende metingen verricht. Bij hartrevalidatie gaat het om verbetering van de lichamelijke conditie waarbij activiteiten en hartslag geregistreerd worden. Bij hartfalen wordt dagelijks het gewicht gemeten en kan ook de bloeddruk gemeten worden.

HC@Home gebruikt klinisch gevalideerde bloeddrukmeters en weegschalen. De bloeddrukmeters voldoen aan de richtlijnen van de European Society of Hypertension. De hartslagmeter communiceert, net als de bloeddrukmeter en weegschaal, via bluetooth met een geprogrammeerde smartphone. Door gebruik van draadloze apparatuur kunnen patiënten deze overal gebruiken en in de eigen omgeving werken aan conditieverbetering.

Meetgegevens worden via de smartphone naar een beveiligde website gestuurd en zijn daar zowel voor de patiënt als voor diens zorgprofessional beschikbaar. HC@Home wordt gebruikt als onderdeel van een behandeling en helpt patiënten thuis actief aan hun gezondheid te werken.

Het HC@Home systeem is bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg geregistreerd als een klasse I medisch hulpmiddel onder nummer NL-CAOO2-2014-32838.

HC@Home verwerkt persoonsgegevens. Het verwerken gebeurt zoals beschreven in de privacy verklaring.