“Ik word dagelijks gemonitord, zichtbaar resultaat, en het scheelt mij reizen naar het ziekenhuis.” Mijn HC@Home Contact

HC@Home

Ieder mens verdient de best mogelijke zorg. HC@Home maakt het mogelijk om diagnostiek, zorg en behandeling naar uw omgeving te verplaatsen en daarmee een opname of doktersbezoek te voorkomen of te verkorten. Het geeft u de mogelijkheid om de regie te houden in uw ziekteproces.

Met behulp van een gebruiksvriendelijke oplossing kunt u thuis bloeddruk, gewicht, zuurstofgehalte, hartslag en activiteiten meten. Het HC@Home systeem kan met wisselende instrumenten, afhankelijk van de vraag, worden ingezet in het kader van uw behandeling. Het systeem stuurt de metingen automatisch en beveiligd door naar uw zorgverlener. Wanneer nodig neemt hij of zij contact met u op om bijvoorbeeld desgewenst de behandeling aan te passen.

Diensten

Zorg en behandeling

HC@Home maakt het mogelijk om zorg en behandeling van het ziekenhuis naar de omgeving van de patiënt te verplaatsen en daarmee een opname of poliklinisch bezoek te voorkomen of te verkorten.

Diagnostiek

Het HC@Home diagnostiek platform laat metingen van Point-of-care test (POCT) apparatuur uitgevoerd door onder andere huisartsen automatisch in verschillende laboratorium informatiesystemen terecht komen.

Nieuws

Hartrevalidatie op afstand

Het gebruik van technologie om patiënten in de thuissituatie te monitoren is in opkomst. Bij ‘Hartzorg op Afstand’ meten patiënten met chronisch hartfalen thuis hun bloeddruk, polsslag en gewicht. De verpleegkundig specialist in het Harthuis van het Isala ziekenhuis kan op afstand resultaten inzien, waardoor ze patiënten beter kan instellen op medicatie en voorlichting op maat kan geven. Het artikel is gebaseerd op het onderzoek Hartzorg op Afstand dat van november 2018 t/m oktober 2019 in het Isala ziekenhuis plaatsvond. Download hier het artikel in pdf formaat.

Studies

Telecare studie

HC@Home heeft meegedaan in de Telecare studie. In deze studie wordt in Isala (Zwolle) onderzoek gedaan naar het effect van telerevalidatie in de follow-up fase na het hartrevalidatie programma. De lichamelijke conditie, de ervaren kwaliteit van leven en het aantal bezoeken aan huisarts en specialist worden onderzocht bij patiënten die wel en patiënten die geen beweegmeter gebruiken. Voor het onderzoek wordt gebruik gemaakt van het HC@Home Telerevalidatie programma.